Magic of Oz

En spelresa in i sagans förtrollande värld där du möter Dorothy från Kansas och följer med henne på en resa till landet Oz där hon på vägen möter ett lejon, en halmgubben och en plåtman. Spelutvecklaren Games OS har gjort ett spel med högklassigt ljud, funktioner, spelkänsla och grafik. Grafiken är mjuk och utsökt och sloten har massa stora s[v'l som små animationer. Kliv in i en färgglad värld där fält av röda blommor kantar vägen mot Smaragdstaden.

Denna spännande slot är långt ifrån de traditionella spelautomaterna. Sloten Wizard of Oz har bland annat sex hjul som är asymmetriska. Denna typ av hjul är i sig igen nyhet men det finns inte så många slotspel som använder denna typ av hjul. Hela 80 vinstlinjer finns över de 6 hjulen. Du kan dock inte justera myntvärdet eller insatsnivåerna separat utan du väljer en total insats. Insatsen varierar mellan 0.80 euro och 400 euro.

Vilka symboler betalar bäst?

Spelet har tre olika grupper av symboler. De fyra huvudkaraktärerna är en grupp och Dorothy, lejonet, halmgubben och plåtmannen tillhör den grupp av symboler som betalar bäst. Det finns också en grupp som består av hund, en fågel och en röd blomma. Den tredje gruppen består av kortsymboler, hjärta, ruter, spader och klöver. 

Wild-symbolen är en smaragd vilket är ganska naturligt eftersom de är på väg mot Smaragdstaden. Denna symbol är den bäst betalande symbolen och den fungerar dessutom som en ersättningssymbol. När en wild-symbol hamnar på det första hjulet till vänster så får du ytterligare en snurr. Hela hjulet täcks av symbolen och du får två fria spin på de övriga hjulen. Andra wild-symboler är låsta på hjulen.

Specialspel

Du får tre fria spin utan multiplikator om wild-symbolen dyker upp men först måste du spela två specialspel innan du kan ta dina gratis spin. Uppgiften är att klicka på boxar när du spelar Pick a Gem rundan. Det finns totalt 12 boxar och uppgiften är att klicka fram tre stycken av samma sort. Priserna i funktionen är 1, 2, 3 respektive 5 "val" och val refererar till nästa steg i specialfunktionen, vilket är Diamond Arrow Round. I detta spel klickar du på pekare som finns på två hjul. Ena hjulet visar ett antal fält som alla motsvara fria spin medan det andra hjulet visar multiplikatorer. Ju fler val som du får desto fler chanser har du att få flera gratissnurrar och större multiplikatorer.

En slot med den klassiska historien om Dorothys resa till Landet Oz, där grafiken och funktionerna är de stora attraktionerna. Fria spinn-bonusen, som har både peka- och klickaspel och själva free spinsläget erbjuder chansen till att kamma hem stora vinster. En rad funktioner kan aktiveras, exempelvis turbospel och autosnurr. Med lite tur kan du plocka hem ganska stora vinster om du spelar på sloten Magic of Oz. Wild-symbolen och karaktärsymbolerna erbjuder nämligen chanser till ganska stora vinster.