Hall of Gods

Hall of Gods är ännu ett i raden av slot-spel. Det är fem hjul som snurrar och tre synliga rader. Men Hall of Gods är också ett Jackpotspel av progressiv typ. Progressiviteten består i att en liten andel av varje spelares insats hjälper till att bygga upp spelets Jackpot. Hall of Gods är också en poolad Jackpot, vilket innebär att i kombination med progressiviteten så knyts spelare från flera casinon ihop och samlar pengar i samma Jackpot. Det är förstås spelets skapare NetEnt som gjort denna för spelarna intressanta spelalgoritm. Det är ju så här som de verkliga drömvinsterna skapas, de som på allvar kan förändra någon lycklig vinnares liv.

Design

Vilka gudar är det vi möter i Hall of Gods? Här kan vi gissa att skaparen är ett svenskt företag, då gudarna är hämtade från den nordiska mytologin. Gudarna visar sig som symboler i slottens hjul.

Gudarnas härskare är Odin som är visast av dem alla. Han offrar sitt ena öga i vishetens brunn. På så sätt kan han se allt som händer i världen och vad som ska hända. En egenskap som skulle vara bra att ha som spelare men denna förmåga delar han dock inte med sig av, tyvärr inte heller sin förmåga att trolla.

För säkerhets skull har också Odin två korpar som flyger runt i världen och rapporterar allt som händer. Dessa kan även spelaren uppskatta, då de är spelets "scatters". När tre av dem uppträder samtidigt ger de 10 frispin, fyra samtidigt ger 15 gratissnurr och fem stycken ger 20 gratissnurr. Håll utkik efter korpar alltså, liksom de hjälpte Odin hjälper de dig.

En fiende till gudarna är Midgårdsormen som lever i vattnet som omringar Midgård, platsen där människorna bor. Ormen är så lång att den kan omringa hela Midgård och bita sig själv i svansen. Mycket riktigt finns ormen med här, men han är faktiskt inte vår fiende utan ganska trevlig att stifta bekantskap med. Han dyker nämligen upp ur vattnet som en s.k. "expanding Wild", dvs han täcker mer än en rad i ett hjul och ger därmed ytterligare chanser, som brukligt med Wilds, till fler lika i rad. En Wild antar den symbol som hjälper spelaren att vinna.

En inbiten fiende till ormen är den tappre Tor, som far med sin vagn över människornas himmel i jakt på gudarnas fiender jättarna. Tor är förstås med i spelet. Som bekant blixtrar det när Tor kastar sin hammare, och det smäller när en jättes skalle spricker. Spelare i Hall of Gods får möjlighet att prova lyckan med Tors hammare, som för övrigt har namnet Mjölner, om de tar sig till bonusspelet. Skärmen fylls då med sköldar, och med hammaren får man slå sönder dem, se vad som låg under, och kassera hem vinst vid tre lika. Tre lika kan vara ett fast belopp eller det kan vara Jackpot!

Andra symboler från den nordiska mytologin är Loke, han uppträder ofta som ondskan personifierad och nog ser han ond ut i Hall of Gods. Loke tillhörde jättarnas släkte men var under en period vän med Odin och gudarna. Han slutar dock som gudarnas och människornas värste fiende.

Några kvinnliga gudar har vi också med; Idun som har hand om de gyllene äpplen som ger gudarna evig ungdom. Vi finner också Freja, ledare för valkyriorna. Hon är fruktbarhetens gudinna.

När du spelar spelet kommer du att upptäcka att stavningen av våra nordiska gudar är något annorlunda, vilket beror på att man valt det engelska namnet.

Jackpot

Slutligen kan vi konstatera att i detta Jackpot-spel ökar chanserna till vinst om man spelar för högre insatser. Det finns inte mindre än tre progressiva Jackpot att vinna i Hall of Gods. En riktig gudagåva alltså.