Spela Lotto online

Lotto startade 1980 och är en produkt av spelbolaget Svenska Spel där det gäller att pricka in 7 nummer av 35. Ursprungligen var det en dragning i veckan. Numera sker dragning varje onsdag och lördag (i TV4) på två olika lottorspelplaner. Största enskilda vinsten på lotto som tillfallit en ensam vinnare är 215 miljoner kronor och det var i mars 2010. Detta var en vinst på Drömvinsten, som man är med och tävlar om ifall man spelar Lotto med Joker.

Drömvinsten
Drömvinsten är ett spel från Svenska Spel, där det gäller att pricka in 7 rätt på Lotto och minst 2 rätt på Joker. Vinsten börjar på 50 miljoner, växer sedan med 1-2 miljoner per vecka tills någon vinner.

Drömvinsten har hittills fallit ut närmare 20 gånger. Första gången var då en person från Visby den 8 oktober 2005 vann 122,8 miljoner kronor. Senast Drömvinsten gick ut var i januari 2012 och då låg den på 147 miljoner

Odds för att vinna drömvinsten är 1 på 336 miljoner och bedöms statistiskt sätt att falla ut var 40:e vecka. Men för att kunna vinna så måste du spela lotto.

Eftersom du endast kan spela lotto två dagar i veckan kan keno vara ett alternativ som du kan spela alla dagar i veckan.